diumenge, 22 de juny del 2008

COMENÇA L’ESTIU....

22 de juny. Fa poc més de 24 hores que ha començat, meteorològicament parlant, l’estiu. Per sort, la primavera s’ha acabat, després d’un llarg termini de sequera, amb uns dies de pluges intenses i molt valuoses. Això ha permès que la Garriga, al igual que d’altres municipis, sortim de l’excepcionalitat 2 marcada per la Generalitat i entrem en l’excepcionalitat 1. D’aquesta manera podem tenir garanties de subministrament d’aigua fins a la tardor, si seguim prenent mesures ordinàries d’estalvi.

L’arribada de l’estiu, porta implícit l’acabament del curs; això ho saben molt bé els centenars de nens i nenes i joves, els educadors que han estat treballant durament i també jo mateixa perquè malgrat en aquests moments no estic en actiu educativament parlant, el meu cos encara està habituat a aquest calendari i també se’n resent. Ara és el moment en que cal fer valoració del que s’ha fet, tancar temàtiques obertes i preparar el curs vinent.

En l’administració local, malgrat no ésser fins el mes de juliol que es fa el tancament del curs polític, és cert que ja es comença a preparar. Ara és l’hora d’estudiar fronts oberts, objectius aconseguits, propòsits no aconseguits i projectes en fase de desenvolupament. Ara cal posar les bases, perquè malgrat sabem cap a on volem caminar, és necessari estudiar quin camí hem de seguir i amb quins recursos humans i materials podem comptar.

Ara a la Garriga ja tenim pressupostos i en aquests s’ha marcat destinar més d’1 milió i mig d’euros a inversions per a millorar tot plegat: enllumenat, semàfors, la casa de la vila, els equipaments existents (culturals, socials, esportius, educatius, ...), els recursos interns, etc. A més coneixem que la Generalitat, a través del PUOSC, ens ha donat per aquest 2008, 294.816 € (dels 491.360 de pressupost) per urbanitzar la Sínia, 180.000€ en el 2009 (dels 300.000 pressupostats) per arranjar la Torre del Fanal i a través del Departament d’Educació 44.000€ per acabar d’arranjar el CEIP Puiggraciós. També sabem que la Diputació ens ha garantit 413.000€ per col·laborar amb la rehabilitació dels carrers centrals del municipi i l’inici d’adequació com a Centre Cívic de Can Luna.

Per tant ara és l’hora de marcar calendaris, de desenvolupar i consensuar els projectes proposats i deixar ben enllestida la feina per a que el setembre, quan retornem de les merescudes vacances, tots els projectes comencin a ser una realitat.

També està clar que tenim deures d’altra tipologia que ens hem proposat:
  1. Desenvolupar l’Agenda 21, que ens ha de marcar la Garriga que volem a mig termini. Cal seguir treballant per a desenvolupar-la entre tots i totes.
  2. Debatre i aprofundir sobre la proposta de planta de cogeneració d’energia per crema de biomassa forestal (s’han de resoldre prèviament dubtes sobre temes socials, ambientals i urbanístics).
  3. Desenvolupar documents necessaris pel funcionament municipal: el ROM (Reglament Orgànic Municipal), el Reglament de Participació, el Reglament del Mercat Ambulant, ...
  4. Posar les bases pel Pla Estratègic Garriguenc, i per això s’ha començat per fer a través de la Diputació, el Pla d’Equipaments Esportius.

Hi ha deures per l’estiu i previsió de molta feina pel proper curs, però també és cert que hi ha feina avançada. És evident que de ben segur caldrà buscar més recursos, les planificacions s’hauran de canviar i en la posta en comú dels projectes segur que es proposaran modificacions per a millorar, .... però és ben cert també que tenim clar on volem arribar i caminem dia a dia per aconseguir-ho: una Garriga millor.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Apreciada Neus,

M'agrada molt que parlis de la pluja de milers d'euros, aixó ès bo per al nostre poble, en principi. El que no tinc massa clar és què voleu urbanitzar a la Sínia. No volem més ciment. Tampoc em queda massa clar què voleu fer a la Torre del Fanal i quin Centre Cívic teniu previst. Al poble ens agradaria més transparència i sobretot que tinguessiu "plans". Quan penseu presentar els projectes? Amb què us gasteu els diners, els nostres diners? Volem projectes!
Ah! pel tema de la planta d'energia, que anomeneu Biomassa, ja saps què ens penso. Feu un referèndum si us plau! Seria una manera bonica de pensar en cada un de nosatres, un a una, com ens vas prometre...
Feliç estiu, anem a treballar i treballar que ens queda molta feina.

Jordi

Anònim ha dit...

Benvolguda alcaldessa,

quina opinió li mereix que el Conseller de medi ambient, d'ICV, es declari a favor de la planta de biomassa i que el seu regidor, el Sr. Fornés, hi estigui en contra?

Un dels arguments més importants de la moció de censura va ser el tema de la planta de biomassa. Suposo que si vostès (PSC) hi voten a favor, com mana el sentit comú, i ICV hi vota en contra, ens donaran les explicacions pertinents i es disoldrà el quatripartit, oi?

Espero que pugui contestar-me abans del proper estiu, ja que aviat podrà escriure un post que es tituli "Comença l'hivern", sense haver passat per la tardor.
La població li estaria molt agraïda si mantingués el seu bloc personal més actualitzat.

Anònim ha dit...

En relació a l'opinió anònima sobre la contradicció existent entre el conseller de Medi Ambient i jo mateix regidor de territori de l'Ajuntament, ambdos membres d'ICV, haig de manifestar que no hi ha postures diferents. Jo mateix en nom d'ICV de la Garriga, com també altres membres de la nostra assemblea local hem afirmat que som partidaris de les energies renovables, com ara la biomassa, però puntualitzant algunes consideracions respecte al model de planta que es vol ubicar a la Garriga. Si vostè persona anònima llegeix bé, com suposo que fa, observarà que en la noticia apareguda en el NOu del passat divendres, el conseller deioxa clar que la decisió final comppet a l'Ajuntament sobre la planta i que respecta aquesta decisió. Nosaltres com a representants electes d'una part de la ciutadania de la Garriga ens devem a la gent que ha confiat en nosaltres, que saben que serem transparents en les nostres decisions, que consultarem abns de prendre una decisió tan imnportant com la que tenim entre mans, que el futur de la Garriga és una qüestio capital que no pot dependre solament d'argumentacions teòriques sinó de la seva aplicació pràctica en funció de la realitat del nostre territori.
No tingui cap dubte que farem allò que convningui a tots els garriguencs i a totes les garriguenques i actuarem amb la coherència que ens exigeix els nostre compromís social.