dimarts, 8 d’abril del 2008

GOVERN A LA GARRIGA

Deu dies després d’haver-se dut a terme el Ple de la moció de censura, en el que es va produir el canvi de responsables polítics de l’equip de govern, ahir 7 d’abril es va dur a terme la 1a Junta de Govern Local. Essent conseqüents amb les demandes fetes a l’anterior equip de govern: la participació de tots els grups polítics en aquesta reunió setmanal, la possibilitat de discussió dels temes abans de presentar-se a plenari, l’intent de consens de les regles del joc del funcionament intern de l’Ajuntament,... el passat dijous vaig convocar com alcaldessa una reunió amb tots els regidors i regidores. En aquesta reunió estava previst debatre la proposta de l’actual equip de govern de participació de tots els grups en la gestió del dia (inclosa la participació en la JGL), la de representació política en els organismes interns i externs de l’Ajuntament i fins i tot la proposta de retribució econòmica de tots els càrrecs electes. A aquesta reunió, a la que estaven convocats tots els grups polítics municipals, només va assistir-hi el representant del PP, el Sr. Josep Broch. Els representants d’ERC, van excusar la seva assistència “per raons obvies” i els representants de CiU simplement no van presentar-se a la reunió, després d’una conversa telefònica de la seva portaveu amb mi en la que manifestava que “no tenien res a parlar amb mi”. Els continguts detallats d’aquesta reunió, que no era ni molt menys un secret, no es varen fer públics abans perquè vàrem creure era una reunió de treball en la que s’havien de treure conclusions i aquestes serien les que a posteriori es farien públiques.

En la reunió duta a terme el dijous, i a la que voluntàriament es varen absentar els representants de CiU i d’ERC, i només hi va participar el representant del PP, es va proposar i acordar els següents punts:
  1. A les Juntes de Govern Local hi participarem un representant de cada grup polític municipal, amb les mateixes condicions a l’hora del debat. Per qüestions legals, 5 d’aquests representants i jo com alcaldessa disposarem de vot (la llei marca que el màxim de persones que poden tenir vot en aquesta reunió són 1/3 dels membres que formen el plenari). Així l’oposició disposarà d’1 vot en cada punt que es debati en aquestes reunions i de la llibertat de conèixer i poder expressar la seva postura i opinió en els temes del dia a dia. Sense amagar-nos d’absolutament res abans de la seva aprovació.
  2. La creació de les comissions polítiques de mobilitat, d’urbanisme i habitatge, de participació, de desenvolupament del ROM, dels agermanaments existents en aquest moment. A més es va acordar que la participació en aquestes comissions siguin retribuïdes d'igual forma a tots els seus membres.
  3. La proposta de retribucions dels càrrecs electes per a dur a terme les seves funcions. Es proposen retribucions econòmiques tant pels regidors amb dedicació, com pels regidors amb responsabilitats delegades i també pels membres de l’oposició, per la seva participació en les diferents comissions.

Fruit d’aquests acords, tramesos via email a tots els regidors i regidores, el divendres vaig adreçar una convocatòria a tots els grups municipals per a que designessin el representant corresponent en la Junta de Govern Local i poguessin des de la primera reunió participar-hi.

Ahir es va dur a terme aquesta reunió. Cap representant de CiU i ERC hi van assistit i l’única informació que disposo en aquests moments és una notícia apareguda en el 9NOU d’ahir, en la que es manifesta que la premsa si ha estat informada de la decisió de no participar-hi i dels motius que l’argumenten.

I jo em pregunto, aquest és el tarannà de la oposició seriosa que se’ns va dir que es faria?

Puc entendre que en aquests moments les relacions puguin no ser tan fluides com desitjaríem, però on queda la responsabilitat dels grups que fins ara han estat governant?

Nosaltres seguirem treballant pel que no ens hem cansat de repetir: el govern de la Garriga és responsabilitat dels 17 regidors, gestionats per l’equip de govern i liderats per l’alcaldessa. Seguirem intentant pel bé de la Garriga que això sigui possible.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aveure si ens entenem! així donç el que trama aquesta noieta està molt clar;SANT TORNEM-HI!!!! Neus,no t'extanyi aquest tipus de resposta,a la fí ho ha estat fent també desde l'alcaldia no? donç ara encara més dona la raó de la seva manca de diàleg, continua em el teu taranna,el temps sempre ens possa al nostre lloc,AIXO VA A MISA!!!

Anònim ha dit...

JO CREIA QUE LES COSES ES TENIEN QUE PARLAR EN ELS PLENS, SI ES PARLA EN REUNIONS ALTERIORS AL PLE, QUE SI FA EN EL PLENARI, EL PAMPLINAS O QUE?

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Wireless, I hope you enjoy. The address is http://wireless-brasil.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

Sra. Bulbena. Ja fa un mes i mig que no escriu res en el bloc. Trobo que és una llàstima ja que la comunicació dels polítics amb els ciutadans és essencial i els blocs són una bona eina.

Espero que trobi 5 min per a mantenir-nos informats de tot allò que considera rellevant.

Anònim ha dit...

Neus!!! trobem a faltar els teus comentaris, vaaaaa..., volem a la nostra alcaldessa altre cop a la gresca!!!

Anònim ha dit...

Neus, estic d'acord amb comentaris anteriors: si es comença un blog s'ha de mantenir (com un web, vaja), i si no, apagar-lo.
Martí